De gezondheidszorg in Nederland barst uit zijn voegen. Dit heeft met diverse factoren te maken. Als eerste natuurlijk de vergrijzing. We krijgen steeds meer ouderen in Nederland die, naarmate de leeftijd vordert, ook steeds meer een beroep doen op zorg. Daarnaast neemt het aantal vacatures in de zorg gestaag toe. Nu al worstelt de sector met flinke te korten en dat zal alleen maar toenemen. We kennen allemaal de nieuwsberichten over een te kort aan huisartsen en het niet beschikbaar zijn van thuiszorg. Tegelijkertijd zien we ook dat mensen zich verdiepen in gezond leven, juist om langer zelfstandig te blijven. Ze gaan opzoek naar alternatieve geneeswijzen, middelen die het lichaam kunnen ondersteunen in goed functioneren of die bepaalde chronische en niet behandelbare klachten doen afnemen. Veel mensen dus nemen het heft in eigen handen. Op internet kun je meer dan genoeg informatie vinden om de problemen die jij ervaart op te lossen. Dat kan variëren van rustgevende thee tot thc olie of van flink bewegen tot lijnzaad. Allemaal mogelijkheden die mensen aangrijpen om het reguliere medische circuit niet te belasten en uit de medische molen te blijven.

Het totale plaatje

Het is goed als je je eigen weg kiest als het gaat om jouw lichaam. Jij weet heel goed wat werkt en wat niet werkt voor jou. Het medisch model, waarin alleen maar gekeken werd naar de klachten, is allang verleden tijd. Tegenwoordig kijkt iedereen, jijzelf waarschijnlijk ook, naar het totale plaatje. Jouw levenswijze kan veel invloed hebben op hoe je je voelt. Heb je een drukke baan met eigenlijk veel te veel werk voor jou alleen dan veroorzaakt dit stress en langdurige stress heeft een negatief effect op je gezondheid. Als je dat weet dan kun je op de korte termijn bijvoorbeeld een middel als thc olie gebruiken om slaapproblemen die de stress veroorzaken tegen te gaan. Veel mensen geven aan baat te hebben bij dit middel. Op de lange termijn is de juiste weg natuurlijk het verminderen van de werkdruk waardoor de stress ook vermindert. Zo zoek je je eigen weg bij jouw persoonlijke problemen.

Informeer je goed

Het is goed dat er talloze middelen op de markt zijn die je helpen bepaalde klachten te verminderen, maar laat je wel goed informeren. Middelen kunnen een wisselwerking hebben met medicatie die je misschien al gebruikt. Daarnaast is het echt verstandig om, als klachten lang aanhouden, naar de dokter te gaan. Dus informeer je goed, kies je eigen weg en blijf verstandig.