Het is tijd voor iets nieuws. We zijn graag in beweging en dat is goed voor ons. Tijd dus om een hobby te vinden die zowel nieuw als actief is! In deze blog vertel ik je over de hipste activiteiten voor de sportieve mens van dit moment. Er zit sowieso wat voor je bij en zo heb je weer iets te doen deze zomer. Lees je mee?

Klim omhoog

Boulderen is een sport waarbij je zonder touwen of harnas korte maar intense klimroutes aflegt op een kunstmatige klimwand of rotsblokken. Deze sport vereist kracht, behendigheid en probleemoplossende vaardigheden. Boulderen is de laatste jaren enorm populair geworden vanwege de toegankelijkheid en het sociale aspect. Klimhallen met boulderfaciliteiten zijn overal te vinden, waardoor het voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus toegankelijk is.

Flexibel en rustgevend

Yoga is niet zo nieuw, maar wel heel populair. Die populariteit wordt alleen maar groter. Yoga biedt talloze voordelen. Je kan het in je eentje thuis doen maar je kan ook meedoen met groepslessen. Kijk wat er in de buurt bij jou aangeboden wordt en of het iets voor jou is. Je hebt enkel makkelijke kleding en een matje nodig.

Op het water

Heb je weleens gehoord van SUP’pen? Het is een leuke en veelzijdige watersport die zowel op meren als op zee kan worden beoefend. SUP biedt een geweldige workout voor het hele lichaam en geeft je de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving terwijl je over het water glijdt. Een heerlijke activiteit voor in de zomer.

High-intensity interval training (HIIT)

HIIT is een trainingsvorm waarbij je korte periodes van intensieve oefeningen afwisselt met korte rustperiodes. Deze snelle en effectieve trainingen zijn populair geworden vanwege hun tijdbesparende karakter en de vele voordelen, zoals het verhogen van de stofwisseling, het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid en het verbranden van calorieën. HIIT-trainingen kunnen worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus en kunnen zowel thuis als in de sportschool worden gedaan.

Een balletje slaan

Al jarenlang gaan we met een racket en een bal de baan op. Tennis kent iedereen wel, maar heb je weleens gehoord van Padel? Deze sport is tegenwoordig hartstikke populair en in bijna iedere plaats kan je wel een padel baan vinden, van Amsterdam tot Eindhoven. Er is zelfs een locatie Valkencourt Valkenswaard. Woon je daar vlakbij? Dan kan je vandaag nog uitproberen of dit voor jou is. De spelregels padel zijn hartstikke simpel en daardoor is de sport laagdrempelig om mee te beginnen.