Ze staan ons hele leven al voor ons klaar, je gaat na een bezoek nooit met honger weg en ze sturen je trouw bij elke verjaardag een lief kaartje. Dan gaat het natuurlijk over opa en oma. De meeste mensen hebben een goede band met hun opa en oma en brengen dan ook graag tijd met hen door. Het is een tijd om te koesteren, daarom is het belangrijk om nu nog zoveel mogelijk van deze tijd met hen te genieten. Je hoeft natuurlijk heus niet op nationale opa en oma-dag te wachten, maar plan zelf iets leuks met hen in. Inspiratie nodig voor een dagje weg met opa en oma in Nederland? In dit blog staan enkele tips waarmee je je echt niet hoeft te vervelen.

 

Terug naar vroeger

In het weekend zijn er talloze uitstapjes om met opa en oma te doen. Zo kun je in het Openluchtmuseum terug naar het Nederland van vroeger. Neem een kijkje bij een arbeidershuisje uit de jaren zeventig en warm je op bij het haardvuur van de smid. Fun fact; alle molens, huizen en boerderijen stonden vroeger ergens in Nederland. Ook het Museum van de Twintigste Eeuw neemt je mee naar vroeger. Wedden dat ze het hartstikke leuk vinden om weer eens een oude radio, televisie en speelgoed uit hun kindertijd te zien? Ook oude radiofragmenten en het beluisteren van hits uit hun tijd doet ze vast goed.

 

Ontdekken

De Orchideeën Hoeve is een waar junglepark. Hier vind je een prachtige natuurwereld vol bijzondere bloemen, planten en dieren. Van zwevende bloementuin tot stokstaartjestuin en van orchideeënkwekerij tot alpaca’s; je kunt je hier de hele dag goed vermaken. Verder kun je de natuur ontdekken bij verschillende stadstuinen, kruidentuinen of pluktuinen. Er zijn in Nederland veel groene plekken met de mooiste, gekste en meest exotische planten en bloemen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld naar het Hortus Botanicus Leiden, het Aardbeienterras of de Stadskruidentuin Rotterdamse Munt.

 

Praktische hulp

Heb je nu niet zoveel tijd voor een dagje weg, maar wil je toch iets liefs doen voor je opa en oma, biedt dan je hulp bij wat praktische zaken. Doe bijvoorbeeld de boodschappen, lap de ramen of houd de tuin netjes bij. Ook bij bepaalde aankopen kunt u een helpende hand bieden, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe bril of gehoorapparaat, of bij het kunstgebit repareren. Zeker wanneer er online iets opgezocht moet worden kun je vliegensvlug het antwoord voor ze vinden. Tot slot worden alle opa’s en oma’s blij van een lekker etentje of bosje bloemen, maar vooral van de tijd die je samen met ze doorbrengt.